Poledance


Vi har poledancekurser i alla nivåer, från nybörjare till avancerad, samt specialklasser och intensivkurser. Varje kurs är 9 kronologiska träningstillfällen, en gång i veckan. Passen inkluderar uppvärmning, styrkeövningar, teknikträning, koreografi och stretch. Mellan ordinarie kurstillfällen finns även möjlighet att använda studio för att träna på egen hand på Open Pole.

Observera att kursutbudet varierar mellan perioder, se aktuellt schema. Här kan du boka kurser för den aktuella perioden.

Nivåer

Pole 1

Inga förkunskaper krävs. Du kan vara absolut nybörjare för denna kurs. Vi bygger upp både styrkan och smidigheten som krävs för poledance. Klassen är 90 min.

Pole 2

Din basic climb skall vara stabil och konsekvent för denna nivå. Du bör förstå grundläggande teknik för snurrar samt baseballgrip.

Pole 3

För att fortsätta till Pole 3 krävs att Pole 2 skall vara lätt och din basic invert är konsekvent. Du har vänt dig upp och ner tidigare och förstår dig på t. ex. Upside down Crusifix.

Pole 3+

Du har gått Pole 3 tidigare och är bekväm med leg hangs (gemini och scorpio), samt har tränat shoulder mounts. Detta är en mer avancerad Pole 3-klass som fokuserar med på flow och kombinationer av trick.

Pole 4

Din shouldermount är stabil. Du har förståelse för elbowgrips som t.ex. Ayesha. Detta är en avancerad klass där du lär dig många olika trick som kräver både styrka ochsmidighet. Vi sätter ofta ihop olika trick och jobbar med övergångar mellan dessa.

Pole 5

Den mest avancerade klassen. Passar dig som tränat poledance ett tag och är trygg i splitgrips, t.ex. handsprings. Förstår dig på de flesta greppen och har både rörlighet och styrka i dig. Här utövar du din maxstyrka ihop med vighet i olika trick och man jobbar mycket combos. Tävlar du? Då är denna klass för dig.

Prova på

En engångsklass för dig som vill testa på nybörjarnivån innan du anmäler dig till en hel kurs. Inga förkunskaper nödvändiga.

Specialklasser

Counting Points

Vill du tävla i SM 2018? Då är vår nya specialklass Counting Points klassen för dig. Counting Points är en trickbaserad klass där du får vägledning och rätt verktyg för att sätta ihop en rutin i Pole Sport. Fokus ligger på compulsory tricks, tekniska element och poängsystemet inom Pole Sport. För att ta Counting Points jan-mars 2018 ser vi helst att du är anmäld till SM i Pole.

Power Pole nivå 2-4

Power Pole är en dynamisk klass som tar fram trickstern i dig. Fokus ligger på styrka, trick och övergångar och vi jobbar bland annat med handsprings, shouldermount, inverts och olika klättringar. För dig som vill bygga styrka och uthållighet. Du bör minst ha gått nivå 2 för att ta denna klass.

Acro Pole

Acro Pole är en akrobatisk klass med influenser från Chinese Pole, en cirkusdisciplin där man använder en tjockare, gummiklädd stång. Klassen fokuserar på akrobatiska övnngar på golvet och stången. Perfekt för dig som vill utvecklas både kreativt och styrkemässigt. Acro Pole passar dig som ligger på nivå 3-5.

Pole Choreo

Pole Choreo är en dansklass där du lär dig en koreografi med stången i centrum. Vi jobbar med trickkombinationer, floorwork och övergångar för att hitta flow i dansen. Den här klassen är för dig som vill utvecklas som dansare och lära dig använda dina kunskaper på stången på nya kreativa sätt. Du kan också räkna med bättre koordination, uthållighet och styrka.

Pole Choreo nybörjare

En koreografiklass på lite lägre nivå. Du lär sig en koreografi med och på stången. Passar dig som minst gått Pole 1 och ligger på nivå 2-3.

Tricks & Spinny Pole nivå 3

En nivå 3-klass med fokus på flows och kombinationer på spinny (roterande stång). På klassen jobbar vi dels med basövningar/conditioning för nivå 3, såsom inverts, leg hangs och shoulder mounts, samt trick på statisk stång. Halva klassen jobbar vi med att sätta ihop fina flows och kombinationer på spinny.

Static Combos & Spinny Pole

Kreativa och utmanande kombinationer på stången. Den här klassen fokuserar på längre kombinationer, och du kommer att lära dig att sätta ihop både nya och bekanta tricks med flytande övergångar. Vi jobbar med snurrar, långsamma graciösa kombinationer samt dynamiska snabbare kombinationer. På klassen jobbar vi även med kombinationer på spinny pole. Nivå 3+ -5.

Strength for Pole

En klass där vi uteslutande jobbar med grundläggande styrkeövningar som är basen för hur du tar dig upp och runt på stången. Vi jobbar mot att du starkt och kontrollerat ska kunna ta dig upp i din shoulder mount/invert/handspring/brass monkey m.m. utan större ansträngning. Med en lättare uppvärmning för grundaktivering av musklerna går vi sedan över till de tyngre momenten för att avsluta klassen med kondition. Klassen anpassas för att alla från nivå 2, där mycket kommer vara nytt, till nivå 5, där du behöver utveckla/underhålla baserna.

 

Exotic Pole

En klass där vi utforskar den mer sensuella sidan av poledance. Förbered dig för 75 minuter fyllt av high heels, hairflicks och floorwork. Du behöver inte vara avancerad för att ta Exotic men du bör ha gått minst en period i Poledance. Vi rekommenderar höga klackar, men det är inget måste.

Mamma + Barn

Ett pass för dig som nyligen fött barn och vill komma igång med träningen. Din bebis är välkommen att följa med! Blandade core-övningar, pilates, poledance och stretch med fokus på att stärka din kropp efter graviditeten.

Barnklasser

Våra roliga och lekfulla barnklasser inkluderar lättare trick och snurrar med stången samt barnrytmik, dans och akrobatik. Musik, språk och innehåll på klasserna är speciellt anpassad för barn. Klassen som är för barn 11-14 år börjar likna vuxenklassen i Pole lite mer men är utvecklad och anpassad för äldre barn. Vi har tre olika barnklasser, anpassade för följande åldrar: 5-7 år (45 min), 8-10 år (45 min) samt 11-14 år (60 min).

Träna intensivt

För dig som vill uppnå resultat snabbare och träna mer intensivt erbjuder vi skräddarsydda lösningar som passar dina behov.

Unlimited

För dig som vill träna mycket. Du som har Unlimited tränar obegränsat under en period. Signa upp dig på 4 valfria klasser och i mån av plats drop in på alla övriga. Anmäl alltid närvaro till info@poledance.se innan en klass. Unlimited går att delbetala på 2 fakturor, ange detta när du bokar.

Intensivträning 4 veckor

Klippkort för dig som vill träna intensivt en kortare tid. Träna 2 klasser i veckan under en period på 4 veckor. Ange i bokningen vilka klasser du planerar att ta, eller anmäl närvaro i god tid innan passet på info@poledance.se.

IIT – International Intensive Training

North Pole Studio is well known over the world for our high quality and aspiring classes in Poledancing, Flexibility and Acrobatics. Come to Stockholm on a traincation and have free access to our classes and Open Pole times. 1 private of your choice in style will be granted in the price. We will help you find cheap but great accommodations! Please contact us at info@poledance.se if you are interested in our IIT program.

Open Pole

Öppen träning, utan instruktör. Under schemalagd tid för Open Pole kan den som har grundläggande kunskaper inom Poledance komma och träna på egen hand.

Workshops

North Pole Studio erbjuder workshops med pole-artister från hela världen. En workshop ger dig chansen att testa en ny stil inom pole och kommer garanterat inspirera dig att ta din träning vidare. Under åren har bland annat Anna De Carvalho, Alex Shchukin, Anastasia Skukhtorova, Jenyne Butterfly och Marlo Fisken hållit workshops hos oss. Läs mer och boka »

Intensivkurser

Under vinter- och sommaruppehållen håller vi intensivkurser för dig som vill avancera snabbare inom poledance. Kombinera poledanceklasser med intensiva stretchklasser och träna flera pass i veckan för snabbare resultat! Boka intensivkurs här »