Stretch


På North Pole Studio är vi stolta över att erbjuda ett brett utbud av högkvalitativa stretchkurser, för nybörjare såväl som avancerade elever.

Våra klasser passar dig som sysslar med träning som kräver en viss grad av flexibilitet, som dans och yoga, samt som för dig som tränar hårt eller sysslar med idrott på elitnivå. Du som är helt ny för rörlighetsträning är självklart också välkommen! Våra stretchkurser består som poledancekurserna av en klass i veckan i 8 veckor. Klasser på grundläggande nivå är 60 minuter långa och avancerade klasser (Backbends 2 och Contortion) är 90 minuter. Här kan du boka kurser för den aktuella perioden.

Benstretch

Våra benstretchklasser fokuserar på benrörlighet och passar alla från kontorsråttor till professionella atleter. Under passen fokuserar vi på att stretcha benen med antingen inriktning middle splits eller front splits (spagat). Man måste inte vara vig för att gå våra stretchklasser men du kommer garanterat att bli mer rörlig och förbättra din flexibilitet. Om du redan har dina splits och spagat kommer du bli utmanad i sk oversplits. Klassen är 60 min.

Active Flexibility

En klass som lägger extra fokus på styrka och aktiv stretch. I kombination med vanliga passiva stretcher kommer du på denna klass kunna gå ett steg djupare, hitta en bättre avslappning och samtidigt bli både starkare och vigare. Fokus ligger på ben men vi jobbar även med styrka och stretch för axlar och bröstrygg. Klassen är 90 min.

Backbends

Våra backbendsklasser fokuserar på att förbättra din ryggrörlighet. Vi jobbar med övningar som öppnar upp samt stärker rygg, axlar och bröstkorg. Backbends ges som öppen nivå, men är i vissa fall uppdelad i nivåer, se kursbokningen för aktuell kursperiod.

Backbends nyb

Vi öppnar upp din bröstkorg och axlar samt stärker din rygg när vi böjer oss bakåt. Om du ännu inte har en stabil brygga är det något denna klassen kommer leda till förutom bra hållning, förebygga ryggproblem samt förbättra andning och muskelspänningar i överkroppen. Klassen är 90 min.

Backbends forts

Vår fortsättarklass i backbends, för dig som har en stabil brygga och har börjat öppna upp bröstet. Här jobbar vi med mer avancerade övningar så som cheststands, uppgångar från brygga och kombinerad ben- och ryggrörlighet.

Backbends 3/Contortion

Avancerad ryggrörlighet och styrka kombinerat med extrem benvighet. Balansträning stående på bröst, armbågar, händer. God split, spagat och backbend är ett krav. Endast enligt konsultation.

Kombinerade stretchklasser

Flexibility Mix

Blandad rygg- och benstretchklass. Här öppnar vi upp bröstkorgen och stärker ryggen samt ger benen tid att stretchas ut. Denna klass är 90 min.

Träna intensivt

Flexypaketet

För dig som vill jobba med intensivt med ben- och ryggvighet finns Flexypaketet. Du får fri och garanterad tillgång till samtliga stretchklasser under en kursperiod. Anmäl alltid närvaro innan klassen till info@poledance.se. Observera att du som tar Flexypaketet ej kan föra över eventuellt missade klasser till kommande perioder.

Vi har förtydligat hur vi hanterar personuppgifter och cookies på poledance.se.

Läs mer
Stäng