Vanliga frågor


Allmänt

Hur vältränad måste jag vara för att börja med poledance?

Inte alls! Träningen är anpassad för alla fitnessnivåer, alla kroppstyper och alla storlekar. Alla som är över 18 år och vid god fysisk hälsa är välkomna. Klasserna är små och vi kommer anpassa oss till var och en av våra elevers träningserfarenhet och förutsättningar. Kom ihåg: när det gäller poledance är alla i din klass nybörjare. Men oroa dig inte, ni kommer definitivt att få en workout!

Är rörelserna och tricken väldigt svåra att lära sig?

Ingen förväntar sig att du ska kunna allt på en gång. Då skulle det inte finnas någon anledning att hålla lektioner! Det enda vi förväntar oss är att du ska ha roligt. Man tävlar inte mot någon än sig själv och alla avancerar i sin egen takt. Det är väldigt individuellt hur snabbt man tar till sig, och alla har sina olika styrkor, respektive svagheter. Det vi däremot kan garantera är att du kommer att bli både förvånad och stolt över det du kan åstadkomma varje gång du spikar ett nytt trick.

Vad ska man ha på sig till träningen?

Valfria bekväma träningskläder som du kan röra dig fritt och obehindrat i. Har du långa byxor behöver du ta med dig eller ha på dig korta träningsshorts under byxorna. Det behövs när du ska klättra och sitta på stången. Sportskor och strumpor behövs inte då vi tränar barfota. Det är också bra att ha med sig en egen liten handduk att torka svett (från bland annat handflator) med. Det kommer att behövas!

Vad ska man INTE ha på sig?

Hudkrämer, oljor och lotions! De kommer att göra stången hal vilket kan vara farligt för både dig och andra deltagare. Ha inte heller några ringar, armband eller klockor på händerna.

Finns det några tillstånd som inte alls går ihop med poledance?

Handlederna belastas osedvanligt hårt i poledance. Om du har problem med dina skulle vi vilja avråda ifrån att påfresta dem ytterligare. Rådgör gärna med din läkare om du har någon som helst anledning att vara osäker på hur din hälsa skulle påverkas av gymnastisk träning. Poledance är inte heller en lämplig motionsform under tiden man är gravid.

Går det att hålla ett pass speciellt för vårt sällskap?

Absolut! Vi erbjuder flera olika typer av upplägg för möhippor, svensexor och andra event. Här kan du läsa mer.

Jag vill ge bort ett presentkort, går det?

Absolut. Presentkort finns att köpa i receptionen.

Kurser

Hur lång är en kurs och hur ofta tränar man?

Våra kurser är vanligtvis 9 veckor långa, med vissa undantag. Du tränar då ett pass i veckan under kursen, på samma dag och tid. Inför varje ny kursperiod informerar vi om kursernas längd.

Hur långa är passen?

Poledanceklasser är oftast 90 minuter långa. Stretch- akro- och dansklasser varierar från 60-90 minuter. Läs mer om våra klasser här.

Får jag en egen stång?

För det mesta har alla en egen stång, men ibland man behöva dela med en annan elev.

Jag har missat ett träningstillfälle, kan jag ta igen det?

För att kunna ta igen missade pass krävs att du meddelat oss senast kl 16.00 dagen innan ditt pass. Du kan då ta igen det vid ett annat tillfälle, i mån av plats. Om du inte hinner ta igen klassen under aktuell period kan du flytta max tre klasser till nästkommande period, förutsatt att du då går en aktiv kurs. Undantag gäller för akuta sjukdomstillstånd eller liknande.

Om du anmält dig till ett pass för att ta igen, gäller samma princip om du får förhinder. Anmäl frånvaro innan kl 16.oo dagen innan passet. Annars anses passet förbrukat och du kan inte ta igen det.

Jag vill anmäla mig till en kurs, hur gör jag?

Du anmäler dig till kurserna på vår kursbokningssida. Där kan du se all information om kursen, aktuell instruktör samt start- och slutdatum för kursen. När du bokat din kurs får du ett bekräftelsemail med bokningsdetaljer. Därefter får du en E-faktura till din angivna mailadress. Observera att det kan ta några dagar innan du får din faktura.

Vad kostar det?

Du hittar den aktuella prislistan här.

Möhippa/svensexa/eventbokningar

Hur många kan man vara?

Antal dansande deltagare kan vara upp till 20 personer. Om ert sällskap är något större än 20 kan resterande (inom rimliga gränser) med fördel följa med, men då får de agera åskådare.

Var ligger det?

Adressen är Sveavägen 111, precis vid korsningen Sveavägen/Frejgatan. Vi har egen ingång till höger om portingången 111. Dörrar med stora fönster (garagenedfart). Välkomna ner!

I slutet av mars flyttar vi till nya lokaler! Adressen är Kungsholmsstrand 147.

Vad ska man ha på sig/med sig?

Bekväma träningskläder till samtliga av de dansande deltagarna, så som (långa) träningsbyxor eller tights och t-shirt eller linne. Skor behövs ej. Det kan vara bra att ha shorts på sig eller tillgängligt ifall man ska prova på klättring eller att sitta på stången. Om passet är 2 timmar kan det även vara klokt att ta med vatten och ett par svettband (för handleder).

Vad finns det för ombytesmöjligheter?

Vi har ett omklädningsrum, dusch samt två toaletter. Sällskapet har ca 15min för att byta om före och efter passet respektive.

Vi har ett speciellt tema, skulle musiken under passet kunna följa det?

Javisst! Eventuella önskemål gällande musikval mottages mer än gärna. Ju mer specifika, desto bättre.
Om våra instruktörer inte har tillgång till den musik ni vill dansa till är ni även välkomna att ta med en egen mp3-spelare eller telefon att koppla in till våra högtalare.

Kan vi komma tidigare än den tid vi har bokat?

Det går bra att komma en stund i förväg för att byta om. 10-15min är lagom. Tänk på att om ni kommer väldigt lång tid i förväg är det sannolikt att studion är ockuperad av en annan aktivitet.

Hur betalar vi?

Ni kan välja att antingen betala in till BG: 323-7252, alternativt via swish eller kontant på plats innan passet (vi tar inte kort). E-Faktura skickas till din angivna emailadress. Bokningen är bindande. Vid avbokning senaste 3 veckor innan det angivna datumet tillkommer en avbokningsavgift på 250 kr.

Är det något annat vi bör veta?

Tänk på att detta är en fysisk och ansträngande aktivitet. Även om det är en dag då man firar bör deltagare inte ha druckit innan passet. Av säkerhetsskäl förbehåller vi oss rätten att neka en berusad person. Poledance bör man inte heller ägna sig åt om man är sjuk, skadad eller gravid. Dansande deltagare får inte använda handkräm samma dag som passet hålles!

Vi har förtydligat hur vi hanterar personuppgifter och cookies på poledance.se.

Läs mer
Stäng