Poledance


Vi har poledancekurser i alla nivåer, från nybörjare till avancerad, samt specialklasser och intensivkurser. Varje kurs är vanligtvis 10 kronologiska träningstillfällen, en gång i veckan (kortare perioder förekommer). Passen inkluderar uppvärmning, styrkeövningar, teknikträning, koreografi och stretch. Mellan ordinarie kurstillfällen finns även möjlighet att använda studion för att träna på egen hand på Open Pole.

Observera att kursutbudet varierar mellan perioder, se aktuellt schema. Här kan du boka kurser för den aktuella perioden.

Nivåer

Pole 1

Inga förkunskaper krävs, du kan vara absolut nybörjare för denna kurs. Vi bygger upp både styrkan och smidigheten som krävs för poledance. Klassen är 60 min.

Pole 2

Din basic climb skall vara stabil och konsekvent för denna nivå. Du bör förstå grundläggande teknik för snurrar samt byggt styrka i baseballgrip.

Pole 3

För att fortsätta till Pole 3 krävs att Pole 2 skall vara lätt och din basic invert är konsekvent. Du har vänt dig upp och ner tidigare och förstår dig på t. ex. Upside down Crusifix.

Pole 3+

Du har gått Pole 3 tidigare och är bekväm med leg hangs (gemini och scorpio), samt har tränat shoulder mounts. Detta är en mer avancerad Pole 3-klass som fokuserar med på flow och kombinationer av trick.

Pole 4

Din shouldermount är stabil. Du har förståelse för elbowgrips som t.ex. Ayesha. Detta är en avancerad klass där du lär dig många olika trick som kräver både styrka ochsmidighet. Vi sätter ofta ihop olika trick och jobbar med övergångar mellan dessa.

Pole 5

I särklass den mest avancerade klassen. Passar dig som tränat poledance länge och är trygg i splitgrips, t.ex. handsprings. Förstår dig på de flesta greppen och har både rörlighet och styrka i dig. Här utövar du din maxstyrka ihop med vighet i olika trick och man jobbar mycket combos.

Prova PÅ

En engångsklass för dig som vill testa på nybörjarnivån innan du anmäler dig till en hel kurs. Inga förkunskaper nödvändiga.

Specialklasser

Power Pole

Power Pole är en dynamisk klass som tar fram trickstern i dig. Fokus ligger på styrka, trick och övergångar och vi jobbar bland annat med handsprings, shouldermount, inverts och olika klättringar. För dig som vill bygga styrka och uthållighet. Power Pole finns i två nivåer, nivå 2-3 samt en avancerad klass för nivå 4-5.

Acro Pole

Acro Pole är en akrobatisk klass med influenser från Chinese Pole, en cirkusdisciplin där man använder en tjockare, gummiklädd stång. Klassen fokuserar på akrobatiska övnngar på golvet och stången. Perfekt för dig som vill utvecklas både kreativt och styrkemässigt. Acro Pole passar dig som ligger på nivå 3-5.

Pole Choreo

Pole Choreo är en dansklass där du lär dig en koreografi med stången i centrum. Vi jobbar med trickkombinationer, floorwork och övergångar för att hitta flow i dansen. Den här klassen är för dig som vill utvecklas som dansare och lära dig använda dina kunskaper på stången på nya kreativa sätt. Du kan också räkna med bättre koordination, uthållighet och styrka.

Pole Choreo Adv
Pole Choreo för avancerade elever.

Spinny Flows nivå 3

En nivå 3-klass med fokus på flows och kombinationer på spinny (roterande stång). På klassen jobbar vi dels med basövningar/conditioning för nivå 3, såsom inverts, leg hangs och shoulder mounts, samt trick på statisk stång. Halva klassen jobbar vi med att sätta ihop fina flows och kombinationer på spinny.

Heels / Platformers

En klass där vi utforskar den mer sensuella sidan av poledance. Förbered dig på en klass fylld med hairflicks, attityd och floorwork. Du behöver inte vara avancerad för att träna i heels men du bör ha gått minst en period i Poledance. Vi rekommenderar höga klackar, men det är inget måste. Nivån i pole som krävs beror på vilken instruktör du tränar för.

 

Träna intensivt

För dig som vill uppnå resultat snabbare och träna mer intensivt erbjuder vi skräddarsydda lösningar som passar dina behov.

Unlimited

För dig som vill träna mycket. Du som har Unlimited tränar obegränsat under en kursperiod. Signa upp dig på 4 valfria klasser och i mån av plats drop in på alla övriga. Anmäl alltid närvaro till info@poledance.se innan en klass. Observera att du som går Unlimited ej kan föra över missade klasser till kommande perioder.

Intensivträning 4 veckor

Klippkort för dig som vill träna intensivt en kortare tid. Träna 2 klasser i veckan under en period på 4 veckor. Ange i bokningen vilka klasser du planerar att ta, eller anmäl närvaro i god tid innan passet på info@poledance.se.

IIT – International Intensive Training

North Pole Studio is well known over the world for our high quality and aspiring classes in Poledancing, Flexibility and Acrobatics. Come to Stockholm on a traincation and have free access to our classes and Open Pole times. 1 private of your choice in style will be granted in the price. We will help you find cheap but great accommodations! Please contact us at info@poledance.se if you are interested in our IIT program.

Open Pole

Öppen träning, utan instruktör. Under schemalagd tid för Open Pole kan den som har grundläggande kunskaper inom Poledance komma och träna på egen hand.

Workshops

North Pole Studio erbjuder workshops med pole-artister från hela världen. En workshop ger dig chansen att testa en ny stil inom pole och kommer garanterat inspirera dig att ta din träning vidare. Under åren har bland annat Anna De Carvalho, Alex Shchukin, Anastasia Skukhtorova, Jenyne Butterfly och Marlo Fisken hållit workshops hos oss. Läs mer och boka »

Intensivkurser

Under vinter- och sommaruppehållen håller vi intensivkurser för dig som vill avancera snabbare inom poledance. Kombinera poledanceklasser med intensiva stretchklasser och träna flera pass i veckan för snabbare resultat! Boka intensivkurs här »

Vi har förtydligat hur vi hanterar personuppgifter och cookies på poledance.se.

Läs mer
Stäng