Ett möte som gav mig en plats, ett syfte och ett nytt liv.


Jag sitter och gråter på starbucks 5th ave and 29th street. Med mig sitter Marion Crampe och Prana med sina coffees.  Jag har panik. Om fyra veckor ska jag tillbaka till Sverige. Tanken är att jag bara ska hem och fixa nytt artist-visum och sen komma tillbaka till B&P, min polestudio och familj i NYC. Men jag vet inte hur länge jag måste stanna i Stockholm, och jag vet inte vart jag ska kunna träna under tiden. Studion jag känner till i Stockholm och jobbat lite för, föll mig inte i smaken och jag stressade över att inte kunna utvecklas. Då säger Marion, ”why don’t you contact Nelle”?

Jag hade hört hennes namn nämnas tidigare på studion i Sthlm men hade aldrig tänkt vidare på det. Marion pratade varmt om Nelle och jag bestämde mig för att kontakta henne när jag var tillbaka i Sverige.

Väl tillbaka i mellanmjölks-landet tog det drygt 3 veckor innan jag faktiskt träffade henne. Det var efter turbulens och drama med den tidigare studion i Stockholm som tillslut fick mig att kliva ner i studion på Sveavägen 111.

Det var 1 vecka innan jag tävlade första gången i mitt liv, SM 2011.Jag kommer såväl ihåg första gången vi satte oss ner och pratade. Jag tyckte om henne direkt. Vilken underbar varelse!

Jag tog till mig allt hon hade att säga. Och varje ord hon uttryckte kändes viktigt. Hennes uttalanden hade alltid substans av mening och kunskap. Hon har lärt mig att VERKLIGEN lyssna. Inte höra, utan fokuserat höra  varje ord. Och varje ord som utbytts mellan oss två har betytt något och lärt mig något. Jag har växt som person, som lärare, som instruktör, som artist och dansare. En vänskap som vår går inte att mätas i pengar. Det är mer som ett organ eller ens hälsa, det är en del av mig och får mig att kunna leva ett rikare liv. Ovärdeligt med andra ord.

Från att gråta på Starbucks och få höra ditt namn, till att bli din elev, senare din anställd, sen din vän och nu ”ditt barns” adoptivförälder känns otroligt. Att ta över studion som varit mitt andra hem och den plats i Sverige där jag känt mig hemma trots min hemlängtan till NYCs bullriga gator känns fantastiskt och väldigt värdefullt. Du har givit mig en plats i detta märkliga liv där jag kan utvecklas inom alla plan och lära känna underbara människor som har blivit en del utav mig. Du har gjort det möjligt för mig att förverkliga mina drömmar och samtidigt hjälpa andra att förverkliga deras. Du har öppnat dina dörrar för mig som gjort det möjligt att lära känna fantastiska människor som lett till vänskap och gemenskap.

Du är mer än en vän, Du är en del av mig.Jag är så exalterad över detta nya kapitel i mitt liv och jag är stolt över dig som vågar utmana nya öden och ta åt dig nya utmaningar i ditt liv. Men jag kommer sakna dig fruktansvärt mycket. Du sitter i North Pole Studios väggar, Du finns i allas våra hjärtan och du är en del av oss. Du kommer alltid ha din familj som väntar på dig med öppna armar. Vi är din familj och du är vår. //Muscle Barbie

Vi har förtydligat hur vi hanterar personuppgifter och cookies på poledance.se.

Läs mer
Stäng