Min resa


Jag började med pole i januari 2009. Jag hade letat efter en rolig träningsform och kom sommaren 2008 över poledance.se och visste direkt att jag ville börja. NPS renoverade vid tillfället studion och det dröjde nästan ett halvår innan det efterlängtade nyhetsbrevet dök upp i min inbox. Jag bokade upp mig på en kurs direkt, och efter första klassen var jag såld. Jag lovade mig själv att ALDRIG sluta, men trots det har jag och pole haft en ganska krokig resa sen starten.

År 2009 visste nästan ingen att man kunde träna poledance. Jag gick fortfarande i gymnasiet, och berättade nästan inte för någon att jag tränade. Alla mina sparpengar gick åt till kurserna.

Efter gymnasiet åkte jag till Australien i ett år. Där hankade jag mig fram på olika caféjobb, och träningen fick bortprioriteras. När jag kom hem i slutet av 2010 var jag fast besluten att komma tillbaka till samma nivå och lite till. Så jag började ta massor av klasser, och avancerade snabbt från Nivå 3 till Nivå 5.

Lite för snabbt, tyvärr. Lite för tidigt började jag göra saker som jag inte var tillräckligt stark för. Jag lät inte min kropp återhämta sig och överansträngde underarmen. Till en början vilade jag en månad eller två åt gången, men varje gång jag försökte träna så kom smärtan tillbaka. Det tog min nästan ett år att inse att det krävde en längre period av vila och rehab för att kunna komma tillbaka igen. Jag grät mig till sömns på kvällarna men var fast besluten att NÅGON GÅNG ska jag fanimej komma tillbaka. Och då ska jag stå på scen.

Det har varit så fantastiskt att vara med och se den här sporten utvecklas, från hysch hysch till de första trevande tävlingarna, till starten av Pole Art, en tävling som hölls under fyra år och skapade ett forum och kreativt utlopp för aerialister, till internationella poledanceorganisationer och världsmästerskap. Jag är glad att fortfarande få vara med på ett hörn. Och nu är jag här, sex år senare, och äntligen ställer jag upp i min första tävling, Pole Art Spain. Jag är glad att jag gav mig fan på att komma tillbaka. Jag är så sjukt peppad och så sjukt glad att få reppa mitt andra hem North Pole Studio.

Du kan följa Clara på instagram.

Vi har förtydligat hur vi hanterar personuppgifter och cookies på poledance.se.

Läs mer
Stäng